17 Mayıs 2011 Salı

AYRILIK SEVDAYA DAHİL -2

Puan Ver :
2.
rüzgâr
uzak karanlıklara sürmüş yıldızları
mor kıvılcımlar geçiyor
dağınık yalnızlığımdan
onu çok arıyorum onu çok arıyorum
heryerinde vücudumun
ağır yanık sızıları
bir yerlere yıldırım düşüyorum
ayrılığımızı hissettiğim an
demirler eriyor hırsımdan..

Binali Yıldırım’dan internet yasağı açıklaması

Turan GÜLTEKİN/İZMİR, (DHA)
17 Mayıs 2011
İnternet yasağı açıklaması

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de gazetecilerle sohbet ederken internet yasağı sorusuna şu cevabı verdi: ''İnterneti yasaklayan karşısında beni bulur. İnterneti, bilişimi yaymak için hayatını ortaya koymuş bir adam olarak nasıl yasaklamaya onay vermiş olabilirim? Yasağı koyanın karşısına ben çıkarım. Filtreleme işleminde destek isteyen benden ister o kadar.''

ULAŞTIRMA eski Bakanı ve Ak Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, interneti yasaklamanın söz konusu olmadığını belirterek, "İnterneti yasaklayan karşısında beni bulur" dedi.  
’Gönül Köprüsü Projesi’ kapsamında Erzincan’dan İzmir’e getirilen öğrenciler ile birlikte yemek yiyen Ulaştırma eski Bakanı ve Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım gazetecilerin internet yasakları konusundaki sorularını yanıtladı. İnternete yasak koymanın söz konusu olmadığını söyleyen Yıldırım, şöyle dedi:
"İnternete yasak komaya kalkan karşısında beni bulur, ben internetin yaygınlaşması için çok ama çok gayret ettim. 4 milyondan aldığımız internet kullanıcı sayısını 39 milyona çıkarttım. Bu gidişi kimse durduramaz, frenleyemez. İnternetin mağduriyetlere, ocakların sönmesine, insanların mahvolmasına neden olacak şekilde kullananlara karşı da amansız mücadeleyi bütün toplumun yapması lazım ama yasak diye söze başladığınız zaman karşınızda beni bulursunuz."

16 Mayıs 2011 Pazartesi

futbolla ilgili yazılar

F utbol İngilizce’de foot (ayak) ve ball (top) sözcüklerinden adını alan ayaktopu oyunudur.
Topu, kafa veya ayak vuruşları ile karşı kaleye sokma kuralına dayanan iki takım arasında oynanan top oyunudur. Her biri on bir kişiden kurulu iki takım arasında oynanan bir oyun. Bugün dünyanın hemen hemen her yerinde oynanan, adeta insanlar arasında hastalık derecesine varan bu oyunun nereden doğduğu kesin olarak bilinmemektedir. Avrupalı yazarların futbolun beşiğini İngiltere olarak söylemeleri, bu sporun modern anlamda orada başladığını belirtmek içindir. Çok eski zamanlarda Çin’de oynandığı ve ordularının çalışma programlarında bulunduğu, kaynaklardan anlaşılmaktadır.

Futbol 11 kişilik iki takım (22 futbolcu) arasında oynanır ve 4 hakem (orta, 2 yan ve 4. hakem) tarafından yönetilir. Futbolda temel amaç
Top, yuvarlak ve yığın halinde olan şeyler
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
kale tabir edilen 3 direk arasına meşin yuvarlağı göndermektir ve bu 1 sayı ya da
Kale Stratejik yol üzerinde, geçit ve dar boğazlarda, askeri önemi olan şehirlerde, gerekli askeri kuvveti barındırarak, savunma ve güvenliği sağlamak için yapılan kalın duvarlı, burçlu, mazgallı yapı.

Askeri mimari, çerçevesi içine giren kaleyi, benzeri olan hisar ve surdan ayırd etmek lazımdır. Hisar bir mesken olarak düşünülüp tahkim edilmiş, tek bir kütle halindeki yapıdır. Batı dilerinden dilimize geçen şato kelimesinin karşılığıdır. Sur ise bir şehir veya kasabayı korumak üzere,
...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
gol demektir.

Futbol çağımızın en sevilen oyunudur. Öteki spor dallarına oranla daha fazla oyuncu ile oynanması insan bedeninin hemen her yeriyle oynanabilmesi, oyuncular için toplu halde spor yapma ve eğlenme zevkini yaratırken izleyicilere de heyecanlı dakikalar yaşatmaktadır. Futbolun özel bir beden yapısı, boy, kilo ve güç gibi fiziksel özellikler gerektirmemesi, bu sporu insanlığın ortak tutkusu haline getirmiştir. İnsanın ortaya çıkışından bu yana en çok ilgisini çeken oyun aracı toptur.